Mikon Systems Servicii Statii de tratare si epurare
Statii de tratare si epurare

Capabilitatea si experienta Mikon Systems pentru realizarea de lucrari electrice si de automatizari in domeniul apelor potabile si uzate

Firma MIKON SYSTEMS are o experienta de peste 10 ani in domeniul automatizarilor industriale, perioada in care a realizat un numar semnificativ de proiecte de referinta pentru beneficiari importanti din diverse domenii industriale, cum ar fi productia de energie termica si electrica (CET Brazi, CET Palas, CET Iasi), industria metalurgica (Sometra - Copsa Mica, Feral - Tulcea), distributia energiei termice (Dalkia - Ploiesti, Edilmed - Medgidia, CET Iasi), electrotehnica / cercetare (ICPE) etc.

In domeniul apelor potabile si uzate, MIKON SYSTEMS a realizat patru proiecte de referinta si a fost implicata in cateva proiecte mai mici. Proiectele principale sunt:

 • Statia de epurare a Fabricii de bere Ursus - Buzau. In cadrul acestui proiect s-a realizat proiectarea sistemului de automatizare, implementarea algoritmilor de conducere a procesului, precum si configurarea interfetelelor HMI - SCADA. Sistemul a fost pus in functiune si calibrat in perioada de garantie.
  Ecran SCADA statie de epurare Ursus Buzau Ecran SCADA statie de epurare Ursus Buzau
 • Statia de epurare a Municipiului Slobozia. In cadrul acestui proiect s-au furnizat la cheie lucrarile electrice, de automatizare si software. Pentru lucrarile electrice s-au livrat tablourile electrice generale si de distributie, s-au livrat cablurile de forta si de semnal si s-au realizat traseele de cabluri aeriene si ingropate. Pentru lucrarile de automatizare s-au realizat tablourile respective, s-au implementat algoritmii de conducere a procesului si s-au configurat interfetele HMI. Pentru lucrarile de software s-au livrat echipamentele de calcul si s-a configurat sistemul SCADA. Proiectarea sistemului pentru toate specialitatile a fost realizat de MIKON SYSTEMS.
  Slobozia - Trasee aeriene de cablu Slobozia - Trasee aeriene de cablu Slobozia - Trasee aeriene de cablu
 • Distributia de apa potabila in 7 orase din judetul Caras Severin. In cadrul acestui proiect s-au livrat echipamentele de achizitie de date si control, echipamentele de comunicatie si echipamentele de calcul aferente dispeceratelor zonale si central, precum si software-ul SCADA aferent. O caracteristica speciala a proiectului a constituit-o integrarea unor echipamente de masura a debitelor si presiunilor, prevazute cu comunicatie GPRS, alimentate din sursa proprie de energie (baterie). Sistemul a fost configurat si pus in functiune.
  Ecran SCADA Moldova Noua Ecran SCADA Moldova Noua Ecran SCADA Moldova Noua
 • Statii de pompare la Targu Mures. In cadrul acestui proiect s-au realizat tablourile de comanda a pompelor si tablourile de monitorizare a nivelului de apa in rezervoarele de alimentare a consumatorilor. De asemenea s-a realizat programarea PLC-urilor si punerea in functiune.
  Interfata grafica HMI Interfata grafica HMI Interfata grafica HMI Interfata grafica HMI

Asa cum rezulta din lucrarile descrise mai sus pe scurt, MIKON SYSTEMS are experienta necesara si poate oferi urmatoarele tipuri de servicii si echipamente:

 • Proiectare pentru sistemele electric, automatizari, software si security;
 • Uzinare tablouri generale si de distributie;
 • Uzinare tablouri de automatizare, achizitii de date si comunicatii;
  Uzinare tablouri de distributie, automatizare si comanda Uzinare tablouri de distributie, automatizare si comanda Uzinare tablouri de distributie, automatizare si comanda
 • Livrarea echipamentelor electrice, de automatizare si security aferente proiectului;
 • Livrarea cablurilor de forta si de semnal, realizarea traseelor de cablu aeriene si ingropate si conectarea acestora la echipamente;
 • Implementarea algoritmilor de conducere de proces pentru diferite tipuri de PLC-uri;
 • Realizarea interfetelor HMI pentru panourile de comanda locale;
 • Configurarea sistemului SCADA la nivelul dispeceratului, inclusiv livrarea si instalarea echipamentelor de calcul si comunicatie necesare;
 • Punerea in functiune a sistemelor;
 • Asistenta tehnica;
 • Service in garantie si postgarantie;
 • Consultanta de specialitate.
Proiectare pentru sistemele electric, automatizari, software si security Proiectare pentru sistemele electric, automatizari, software si security Proiectare pentru sistemele electric, automatizari, software si security

MIKON SYSTEMS dispune de experienta a 8 specialisti in domeniile electric (2), automatizari (4) si software (2), care-si desfasoara activitatea intr-un cadru conform cu cerintele sistemului de management integrat calitate - mediu - sanatate si securitate ocupationala (SR EN ISO9001, SR EN 14001 respectiv SR OHSAS 18001).